Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Tapahtumarikas päivä

Viime vuonna 2. päivä heinäkuuta kirjoitin postauksen tismalleen samalla otsikolla kuin nytkin. Silloin olimme juuri hyväksyneet tarjouksen edellisestä talostamme ja saaneet uuden talomme luonnoskuvat. Vuodessa on tapahtunut paljon.  Se on ollut yksi elämämme raskaimmista, mutta toivottavasti lopputulokseltaan myös yksi antoisimmista.

Meidän uudessa kodissa makuuhuone, studio ja vaatehuone ovat nyt siivottuina ja valmiina piakkoin ottamaan vastaan uudet asukit :) Ette voi kuin arvata, miten hienolta tuntui kääriä suojapaperit pois ja imuroida (ja mopata) lattia oikeasti puhtaaksi. Okei, myönnetään, että olen pienoinen siivous/siisteysfriikki, jos ette ole sitä vielä huomanneet ;)

Makuuhuone siivottuna

Makuuhuonetta toisesta suunnasta

Siipan studio valmiina vastaanottamaan äänityskamat

Aloitin loppusiivouksen yläkerrasta, koska siellä oli vähemmän tavaraa ja trafiikkia. Pyyhin myös jo kylpyhuoneen kalusteet ja imuroin sielläkin, mutta lattian moppaus vielä jäi. Aion mopata laattalattiat vasta viimeisenä, sillä meillä on suurimmassa osassa laattalattioita käytetty tummaa tai ihan mustaa sauma-ainetta ja sitä tulee varmasti irtoamaan vielä mopatessa, enkä halua väriä parkettiin.

Portaikkokin on muuten valmis. En ole tainnut vielä laittaa kuvaa siitä. Portaat kuuluivat Kannustalon toimitussisältöön, mutta emme valinneet ihan perusportaita, vaan halusimme muun muassa nuo hieman näyttävämmät pilarit ja muotoillut käsijohteet.

Aulan porraskaiteet

Tänään tapahtui muutakin. Kävin nimittäin hakemassa keittiön välitilan laatat vesileikkaamosta. Välitila "rakennettiin" kolmesta laatan palasesta. Alkuperäiset laatat olivat 33x100 cm ja niitä piti leikkailla vähän joka suunnasta, että ne saatiin sopimaan paikoilleen ja kuvio jatkumaan. Lisäksi samalla leikattiin valmiiksi reiät pistorasioille ja lampun johdolle. Leikatessa oli sattunut pieni haveri, ja yksi pala oli lohjennut. Se oli kuitenkin saatu ihan siististi liimattua paikoilleen, joten sillä nyt mennään. Jännitys oli suuri, kun testasin, sopivatko palat paikoilleen. Ja eiväthän ne sopineet :( Yhdessä palassa oli nimittäin jostain mystisestä syystä pistorasian reikä melkein sentin pielessä. Lisäksi vierekkäisten laattojen väli oli jostain syystä useamman millin, kun piti olla vain yksi milli. Tässä kohtaa minulla meinasi kyllä epätoivo iskeä. Siippa ei kuitenkaan lannistunut, vaan pyysi, että Jouni tulisi laittamaan laatat paikoilleen ja niin tapahtuikin. Näppärä ja ihana Siippani sai pistorasiaa siirrettyä riittävästi niin, että laatta saatiin paremmin paikoilleen. Laattojen väliin jäi edelleen parin millin rako, mutta ehkä sen kanssa voi elää. Lopputulos näyttää ihan onnistuneelta. Kestää tosin hiukan aikaa, että silmä tottuu tuohon uuteen pintaan.

Välitila laatoitettuna

Laatan profiilia

Tänään meillä kävi myös valokuidun asentajat. Kuituhan oli meillä vedettynä jo tontin reunalle ja maansiirtotöiden yhteydessä se vedettiin muiden johtojen mukana tekniseen tilaan. Nyt pitäisi siis olla nopea laajakaistayhteys saatavissa, ja haluttaessa kuidun kautta saisi myös kaapelitelevision. Meillähän on siis laitettu "varmuuden vuoksi" langallinen sisäverkko koko taloon, mutta tarkoitus on laittaa langaton verkko ainakin alakertaan. Nähtäväksi sitten jää, toimiiko se myös yläkerrassa, vai tarvitseeko kumpikin kerros oman wlan-lähettimensä.

Siippa sai tänään loput kattolistat, nurkkalistat sekä ovilistat laitettua. Kovasti se joutui nyhertämään, sillä sekä kodinhoitohuoneessa että porrasaukon holvin reunassa oli monta kohtaa, jossa kattolista kohtasi nurkkalistan ja niissä sai kyllä askarrella aika lailla.  

Tasoitemies kävi tänään myös korjailemassa porrasaukon seinää, jossa kipsilevyjen sauma oli ikävästi näkyvissä. Porrasaukon seinävalaisin on varsin armoton ja korostaa tuota "kuhmua" entisestään. Siksipä päätin kysäistä, josko sen saisi vielä korjattua. Katsotaan, onnistuiko.

Ai niin, tein muuten Jounille kiitokseksi sukat. Ei ehkä kaikkein otollisin ajankohta tällaiselle lahjalle, mutta nämä minä kaikkein parhaiten taidan, ja ovat yleensä ihan haluttuja lahjoja, oli sitten vuodenaika mikä tahansa :)

Timpurisukat

Minulla on tapana laittaa kaikkiin omatekemiini töihin tuollainen pieni tagi, jossa on kanaleima ja toisella puolella lukee "handmade by" ja usein liitän mukaan vielä pesumerkinnän. Olisi muuten aika kiva, jos saisi jostain sellaisen leimasimen, jossa lukisi "handmade by Mäkituvan Rauhala".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.